18 Haziran 2013 Salı

Kulak Ameliyatı

İşitme, hayattaki en önemli duyularınızdan biridir. Kulaklarınızda oluşan çeşitli rahatsızlıklar, dengenizi bozabilir, yaşamdaki hareketlerinizi kısıtlayabilir. Bazı durumlar ameliyatı gerektirirken, bazıları ise ilaçla tedavi edilebilecek durumdadır. Hastanın durumuna göre değişen farklı tedavi şekilleri mevcuttur. Burun estetiği ve kulak ameliyatı gibi önemli konularda hizmet veren doğru uzmanlar, en kısa sürede sorununuzu çözecek, tedavinizi tamamlayacaktır.

Ani işitme kaybı, kolesteatom, orta kulak iltihabı, otoksleroz, seröz otit, timpanoplasti gibi kulak rahatsızlıklarına sahip olabilir ya da yakınlarınızdan bunları duymuş olabilirsiniz. Ani işitme kaybı, birden ortaya çıkan işitme azlığını kapsar. Kulağında tıkanıklık hissedenler, çınlama ya da uğultu görülen hastalar, kulak-burun-boğaz uzmanına görünmelidir. Erken tedaviye ne kadar önce başlanırsa, işitme kaybı o hızla giderilmiş olur. İlaçla tedavi edilen yöntemde, ameliyata pek rastlanmaz.
Kolesteatom, orta kulak boşluğundaki kemiklerin büyümesiyle oluşur. Büyüme devam ederse, işitme kaybı; kişiye yüz felci bile geçirtebilir. Sık tekrarlanan iltihaplar sonucu oluşan rahatsızlıkta, kulak akıntılar görülür. Baş dönmesi, denge sorunları, yüz felci, menenjit gibi rahatsızlıklara yola açabilecek hastalık için tek kulak ameliyatı yeterli olmayabilir. Yaklaşık 1 yıl sonra ikinci bir kulak ameliyatı, atıklar düzeltilir, işitme düzeltilir. Genel anestezi sonrası, antibiyotik tedavisine devam edilir.
Kulak Ameliyatı

Meniere hastalığı, diğer kulak rahatsızlıkları gibi baş dönmesi ve bulantıyla seyreder. Çınlama ve uğultuyla birlikte işitme kaybı da görülmektedir. İlaçla tedavi edilen bir hastalık olduğu için, kulak ameliyatı pek gerekli görülmez. Orta kulak kireçlenmesinde ise ameliyat gereklidir. Rahat hareket edemeyen üzengi kemiği çıkarılıp, protez konulmaktadır. Genel anestezinin yanı sıra lokal anestezi de uygulanan rahatsızlıkta, %95lere varan başarıya ulaşılır.
Burun Estetiği

Timpanoplasti kulak ameliyatı ise; orta kulaktaki işitme kaybını ortadan kaldırmak ve iltihabın temizlenmesini sağlamak için yapılır. Kulak zarınız delikse ve iltihap kulağınızdan kalkmadıysa, ameliyat önerilir. Zardaki deliğin kapatılması, işitme kalitenizi de arttıracaktır. Bu tarz ameliyatlarının başarıyla yapılması için size iyi bir kulak burun boğaz hekimi gerekli olacaktır. İlk tanıyı koyan hekimler, yapacakları ameliyatlarda size önerilerde bulunur. Son yıllarda trendi artan burun estetiği konusunda da, başarılı işlere imza atan doktorların, sizin yaşam seviyenize olumlu katkıda bulunduğunu söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder