5 Temmuz 2013 Cuma

Hatasız Kul (İlişki) Olmaz !


Hatasız bir ilişki yürütmek ne yazık ki mümkün değil. Fakat en az hatayla yürütmek mümkün. İlişkide en çok yapılan hatalardan biri çok fazla soru sormak. Aklınıza gelen her şeyi sormak yerine kilit soruları sorarak güzel bir strateji geliştirebilirsiniz. Soru sormayı çok seviyorsanız ya gazeteci ya da anketör olmalısınız. İlişkilerde aşırılıklar her zaman sonu hazırlar, bunu unutmayın.
Duygularınızı ifade ederken de aşırılıktan kaçınmanızı öneririz. Aşırı duygusal veya öfkeli tavırlar yıpratıcı olabilir. İlişkinizi yaşarken doğal olun ama bu doğallığı abartmayın! Kendinize ait özel alanınız mutlaka olsun ve sevgilinizin özel alanına müdahale etmeyin.
Diyelim ki çok aşıksınız ve sevgilinizin eski sevgilisini hala unutamadığını düşünüyorsunuz. O zaman bu hislerinizi kendinize saklayın! Eski sevgilisiyle, kendinizi asla kıyaslamayın! Geçmişte yaşanmış ve bitmiş olayları tekrar tekrar gün yüzüne çıkarmanın kimseye bir faydası olmayacak.
Rahatsızlık duyduğunuz bir olay yaşadıysanız susmayı tercih etmeyin. Çünkü bu olaylar birikir ve en sonunda bir anda patlayabilirsiniz. Rahatsızlığınızı dile getirin, tabi tatlı bir dille.  Sorunlarınızı karşılıklı olarak konuşun. Bu hem sizi hem de ilişkinizi rahatlatacaktır. Sorunlarınızı konuşurken sevgilinizi kesinlikle suçlamayın! "Sen dili" yerine, "ben dili"ni kullanın. "Sen bana şöyle dedin" demek yerine, "ben sözlerini şöyle anladım" diyerek ortamı yumuşatın.
Aynı evde yaşama fikrini iki kez düşünün. Çok seviyor olsanız da bir insanla aynı evi paylaşmak oldukça risklidir. Aynı evde yaşayan pek çok çiftin ilişkisi zaman içerisinde çatırdamaya başlar. Bunun önüne geçmek için birbirinize zaman tanıyın. İlişkinin ikinci ayında aynı evde yaşamaya karar vermeyin. Sonunuz hüsran olur! Karşınızdaki kişiyi tanıdıkça her şey şekillenecektir. Bazı şeyleri akışa bırakmak sizce de en iyisi değil mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder