31 Mayıs 2013 Cuma

Vazgeçemediğimiz Topuklu Ayakkabı


Topuklu ayakkabı, minik kızların her zaman özendikleri bir ayakkabı modelidir. Yürümeye başladıktan yaklaşık üç sene sonra minik kızlar annelerinin topuklu ayakkabılarını giyip, evin içinde gezmeye başlarlar. Hatta bazı minikler bu ayakkabılarla dışarı bile çıkmak ister. Bu annelerin kızlarıyla anlaşamadığı konulardan biridir. Bu minik kızlarımız genç kızlığa ilk adımı attıklarında, ilk işleri topuklu ayakkabı almaktır. Kendi topuklu ayakkabılarına sahip olan bu genç kızlarımız, artık anneleri ile sorun yaşamaktan da kurtulmuş oluyorlar.

Birçok bayanın küçük yaşlardan itibaren giymeye başladığı topuklu ayakkabı, sağlık açısında da dikkat edilmesi gereken bir konu. Şıklık için vazgeçemediğimiz topuklu ayakkabı, sağlığa zararlı da olabilmekte. Bu bütün topuklu ayakkabı modelleri sağlığa zararlıdır anlamını içermez. Yapılan doğru seçimlerle sağlığımızı da koruyabiliriz.

Topuklu ayakkabı seçerken, konforlu olmasına, tabanının silikonlu olmasına ve aşırı ince topuk yerine biraz daha kalın topuklu olmasına dikkat edebilirsiniz. Bu ve bunun gibi alınacak önlemlerle hem şıklığınızdan vazgeçmezsiniz, hem de sağlığınızı korursunuz.


Topuklu ayakkabı modelleri gün geçtikçe artmakta ve bu da seçim konusunda bize çok yardımcı olmaktadır. Yukarıda bahsettiğimiz dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda, ayakkabı modellerinin çok olması bizim yararımızadır. Neden şıklığımızdan vazgeçelim ki? Bize sunulan bu imkanlardan yararlanarak şıklığımızdan vazgeçmeyelim.

Şıklığı ve sağlığı hallettikten sonra onlar kadar önemli olan bir konu da topuklu ayakkabı ile yürüyebilmek. Sadece topuklu ayakkabı giyerek bu şıklık sağlanamıyor maalesef. Bazı bayanlarda yürüme konusunda da ciddi problemler olabiliyor. Özellikle topuklu ayakkabı giymeye alışkın olmayan kadınlar, bu ayakkabılarla yürürken çok zorluk çekmektedir. Doğru şekilde yürüyememek hem şıklığı bozmakta, hem de sağlığa zararlı olmaktadır. Ama bu çözülemeyecek bir sorun değil. Birkaç denemeden sonra gayet rahat şekilde topuklu ayakkabı ile yürüyebilirsiniz.

İlk kez topuklu ayakkabı giyecekseniz, tercih edeceğiniz topuklu ayakkabı modelleri çok yüksek ve ince topuklu olmamalıdır. Bu, topuklu ayakkabıya alışmanızı zorlaştırır ve topuklu ayakkabıyla yürüme konusunda hevesinizi kırabilir. Bu yüzden ilk kez topuklu ayakkabı giyecek genç kızlar da tercih konusunda biraz dikkatli olmalı. Böylece topuklu ayakkabı giymek eziyet değil, zevk olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder