15 Ağustos 2012 Çarşamba

Günlük bakımın vazgeçilmezi: Allık!

Solgun olduğumuz günlerin kurtarıcısıdır allık ya da geç kalıp da makyaj yapmaya vakit bulamadığımız. Mucizevi dokunuşuyla bir anda yüzümüze renk gelir, ışıl ışıl oluruz. Geri gelen kendimize güven de bu işin cabası.

Allık iyi güzel de doğru kullanmayı biliyor muyuz acaba? Allık kullanırken de dikkat edilecek yerler var ve bunları tekrar hatırlamakta fayda var.

Allık kullanırken dikkat edilmesi gerekenler


Her makyaj malzemesinde olduğu gibi allık seçerken de sevdiğiniz renklerden önce size yakışanları tercih etmeniz gerekir. Birinde gördüğünüz ve bayıldığınız kahve tonlarındaki allık size yakışmayabilir. O yüzden allık alırken mutlaka cilt renginizi göz önünde bulundurun.

Açık tenliler için şeftali tonları, buğday tenliler için pembe ve esmerler için de toprak tonları en uygun seçimler olur diye düşünüyorum.

Allık seçerken cilt renginizi göz önünde bulundurun.


Ardından dikkat etmeniz gereken ise yüzünüzün şekli. Oval, yuvarlak ve uzun yüzlere göre allık sürme teknikleri var ve bunları kullanmanız gerekiyor.

Yüzünüz oval ise daha ince bir görüntü vermek için elmacık kemiklerinizi iyice vurgulayın. Yuvarlak yüzler için de aynı şey geçerli ve şakaklar ile kaşların üst kısımlarına da uygulama yapılması istenen sonucu verecektir. Uzun yüzler ise çene, elmacık kemikleri ve saçlar ile alnın birleştiği yerlere uygulama yapılması yüzü daha oval gösterecektir.

Allık uygulama tekniklerine dikkat edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder