13 Ağustos 2012 Pazartesi

Fondöten Kullanımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler Var!


Makyaj konusunda dikkat edilmesi gereken malzemeler arasında fondöten en önemli sırayı almaktadır. Makyaja başlamak için öncelikle doğru yöntemler ile fondöten kullanmak gerekir. Fondöten kullanımı ile pürüzsüz bir cilde sahip olabilir, cildiniz makyaja hazır hale gelebilir. Mükemmel makyajın ilk aşaması fondöten ile sağlanır. Cilt tonunuza göre doğru fondöten seçimi konusunda mutlaka dikkat etmeniz gereken altın kurallar ise şunlardır…

Fondöten kullanmanın incelikleri





Öncelikle işe, fondöten renk tonu ile cilt tonu uyumunu yakalamakla başlamalıyız. Cilt renginden 1 veya 1,5 ton açığı fondöten doğru seçim olacaktır. Seçilen tonun doğru olduğunu anlamak için gün ışığında çeneye sürerek anlamınız oldukça pratik bir çözüm olacaktır.

Fondöten seçimi kadar ne ile nasıl uygulandığı da önemli bir noktadır. Öncelikle fondöten seçiminiz kompakt hariciyse, mutlaka yüzünüze uygularken parmak uçlarınızı kullanın. Elin ısısı uygulayacağınız fondöteni ısıtacak ve yüzünüzde daha etkili hale gelecektir. Fondöten kullanımında yapılan yanlışlardan biri de sadece yüze uygulanmasıdır. Mutlaka nemli bir sünger ile yüz sınırlarınızı aşın ve doğal bir görünüme sahip olun.

Makyaj

Doğal görünüm için önemli noktalardan biri, fondöten kullanımında maske görünümünden uzaklaşmaktır. Bunun için yapmanız gereken şey, yüzünüze benek benek fondöten sürmek ve onları yaymak. Böylelikle kusurlu ve yapay görünümden kurtulmuş olacaksınız.

Makyajınızın en önemli ve başlangıç evresini tamamladınız! Fakat yine unutmamanız gereken bir ipucu daha var! Fondöten uygulaması bitince bir süre bekleyin, yüzünüz iyice emdikten sonra maskara, ruj uygulaması gibi makyajınızın geri kalan kısımlarını yapmaya başlayabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder