16 Ekim 2014 Perşembe

Ofis Dekorasyonunun Önemi


Ofis dekorasyonu yaparken sadece görüntüye değil, mekanın işlevselliğine de önem göstermek gereklidir. Çünkü hem ofisinizi ziyarete gelen müşterilere prestijinizi ispat etmeniz, hem de çalışanlarınızın daha kolay biçimde işleri yürütebilmesi için şık ve fonksiyonel bir ofis dekorasyonuna sahip olmak zorundasınız. Bu durum olası ve potansiyel müşterilerinizin gözünde daha etkileyici bir yere yükselmenize neden olacağı gibi, çalışanlarınızın da daha istekli biçimde işlerine sarılmalarına yol açacaktır. O halde ofis dekorasyonunuza da en az ev dekorasyonunuz kadar önem vermeniz gerektiğini unutmamalısınız. Aksi takdirde kurumsal kimliğiniz zedelenebilir, siz dahi kendi iş yerinizden zamanla soğuyabilirsiniz. 

Peki ya her yönü ile klas, etkileyici, şık ve fonksiyonel bir iş yeri dekorasyonu nasıl yapılabilir? Bunun için öncelikle iş yerinizin faaliyet gösterdiği sektöre uygun bir yol izlemenizi önerebiliriz. Yani müşterileriniz ile birebir ilişkide olmayacağınız bir sektöre hitap ediyorsanız, ofis dekorasyonunuzda daha rahat ve tamamen iş işleyişine yönelik bir stil benimseyebilirsiniz. Ya da müşteri ile tamamen iç içe geçmiş bir sektöre hitap etmeniz halinde de estetiğin ön plana çıkarıldığı dekoratif fikirler üzerinde yoğunlaşabilirsiniz. 

İş yeri dekorasyonunuza hakim olacak stil her ne olursa olsun, ofis mobilyaları seçiminize özen göstermeniz gerektiği kanaatindeyiz. Özellikle de ofis koltuk, masa ve sandalyelerinin kaliteli olduğu kadar, insan sağlığı için de faydalı bir içeriğe sahip olmasına dikkat edilmelidir. Örneğin ortopedik olmayan ofis sandalyelerinde çalışan kişilerde zamanla kronik bel rahatsızlıklarının görüldüğü bilinmektedir. O halde siz de çalışanlarınızın sağlığını düşünerek ortopedik ürünler üzerinde yoğunlaşmalısınız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder