19 Mart 2014 Çarşamba

Ailemle Yaşıyorum Oh Mis!

Üniversitede ya da daha sonrasında, ev arkadaşıyla ya da kendiniz bir şekilde tüm giderlerini bir şekilde karşılamak zorunda olduğunuz bir hayat yaşayıp ardından okul bittiğinde tekrar baba ocağına döndüyseniz bilirsiniz ki aileyle yaşamak çok büyük rahatlık. Hem de yaşınız kaç olursa olsun.



Kimisi bu durumu sıkıcı bulabilir. Özellikle de üniversiteye yaşadığı şehirde gidip, ailesiyle yaşamaya liseden sonra da devam edenler, şu ekonomik özgürlüğümü elime bi alsam da kurtulsam diye gün sayıyor olabilir. Fakat siz de benim gibi üniversiteyi başka bir şehirde okuyup, 4 yılın ardından tekrar memleketinize ve aile evinize döndüyseniz, bunun aslında bir özgürlük kısıtlaması değil, paha biçilmez bir huzur ve rahatlık olduğunu bilirsiniz.



Bir kere kira derdiniz yok. Yeni mezun olarak aldığınız üç kuruş maaşın bir buçuk kuruşunu bayılmak zorunda olduğunuz bir ev sahibiniz yok başınızda. Bu tabi ki evdekilere destek olmayacağınız anlamına gelmez ama onlar nasılsa siz olmasanız da bu tekneyi yürütecek olduklarından dolayı, kiraya destek olmamanız onlar için hiç de problem olmayacaktır. Hatta yıllardır ayrı kaldıkları evlatlarıyla tekrar birlikte yaşamak ile kıyaslandığında hiç problem etmezler bunu emin olun.



Anneniz hala size küçük bir çocukmuşsunuz gibi hizmet eder. Çamaşırınız, ütünüz, bulaşığınız zaten yıkanacak ve ütülenecek olan diğer çamaşır ve bulaşıkların yanında göze batmaz bile. Bir eliniz yağda bir eliniz baldadır kısaca. Hele bir de çalışmaya başladıysanız, resmen geleceğe yatırım yapmanıza bile yetecek kadar para biriktirebilirsiniz birkaç yıl içinde çünkü yaşamak için neredeyse hiç gideriniz yok.


Tüm bunlara ek olarak düzenli yemekten tutun (ki şüphesiz bahsettiğim anne eli değen ev yemekleridir) hayatınızın her alanına bir düzen gelir. Ve unutmayın düzenli bir hayata sahi olmak, ne olursa olsun güzeldir. :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder