8 Ekim 2013 Salı

MAKYAJ TRENDLERİ / SONBAHAR/KIŞ

Sonbahar kış sezonunda hangi tonları öne çıkarmalıyız? Toprak tonları yine her zaman olduğu gibi makyajın vazgeçilmezlerinden. Özellikle kahve tonlarında farlar ve göz kalemleri çok doğal bir görünüm kazandırıyor. Eğer belli belirsiz bir makyaj yapmak istiyorsanız o zaman toprak tonlarını tercih etmelisiniz.



Işıltıdan asla vazgeçemeyenlerdenseniz o zaman renkli ve simli farlar, parlatıcılı rujlar, pırıltılı allıklar sizin için yaratılmışlar. Gece makyajı için ışıltı şarttır. Gözlerinizin üzerine süreceğiniz mor bir farla ilgi odağı olabilirsiniz. Farların en güzel yanı akmamasıdır. Rimeliniz, kaleminiz, eyelinerınız akabilir fakat farınız asla akmaz. Şık bir gece elbisesi giydiyseniz dudağınıza süreceğiniz parlatıcılı bir rujla makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Hem gözünüze ağırlık verip, hem de dudaklarınızı ön plana çıkarmamanızı öneririm. Örneğin çok koyu bir göz makyajı yaptıysanız- ki bu kişiyi son derece gizemli gösterir- dudaklarınıza kırmızı bir ruj sürmek yerine soft tonlarda bir ruju tercih edin.



Kedi gözü makyajı da bu sezon yine moda. 60'lardan ilham alınarak uygulanan kedi gözü makyajı her göz tipine uygun değil ne yazık ki. Eğer küçük ve çukur gözleriniz varsa bu makyaj sizde biraz kötü duracaktır. Türkan Şoray'ın gözleri gibi güzel gözleriniz varsa ufak dokunuşlarla mükemmel bir görünüm yakalayabilirsiniz.


Ruj seçimi de son derece önemli. Ben genellikle kırmızı ruj tercih ediyorum. Beyaz tenli olduğum için kırmızının yüzüme renk vermesi çok hoşuma gidiyor. Tabi bronz tene sahip birinin de kırmızı ruj sürmesi ayrı bir hava yaratır. Hele bir de beyaz bir elbise giydiyseniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder